Musaca de cartofi cu carnati

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 4 Sep 2015 | 9857 vizualizari

 

Uneori imi place sa inlocuiesc carnea tocata obisnuita cu carnea din carnati , deoarece aceasta din urma este mult mai gustoasa !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa galbena mica
  • 1 morcov
  • 6 carnati
  • 1 lingurita knorr
  • 2 lingurite concentrat bulion
  • 100 gr smantana
  • patrunjel proaspat
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carnati:

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem intregi la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute , dupa care ii scurgem bine de apa si lasam sa se racoreasca . 

Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt . Morcovul il curatam de coaja,il spalam si il taiem mai intai in doua pe lung apoi il feliem . 

Intr-un bol desfacem carnatii si punem carnea aruncand matele. Maruntim bine carnea cu ajutorul unei furculite . 

Punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins , punem ceapa impreuna cu morcovul si lasam la foc potrivit amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn . 

Adaugam apoi carnea ,sare si piper dupa gust ,si amestecam .Lasam la calit la foc potrivit pana ce carnea si-a schimbat culoarea .

Punem concentratul de bulion ,putina apa ,knorr-ul si dam la foc potrivit , lasand sa fiarba ,amestecand din cand in cand . 

Cartofii fierti ii feliem in felii subtiri . 

Punem ulei intr-o tigaie si prajim usor feliile de cartofi pe ambele parti . Le scoatem apoi pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces . 

Intr-un vas pentru cuptor asezam un strat de cartofi .Presaram putina sare  dupa care punem un strat din carne si incheiem cu un nou strat de cartofi .

Ungem suprafata cu smantana si presaram putina sare .

Dam vasul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 10-15 minute . ( sau pana ce cartofii s-au rumenit usor ) 

Presaram patrunjel proaspat tocat si servim . 

Se serveste atit cald cat si rece . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spezzatino